Back to All Events

Hallyu Korea Style GBG Plus Festival

  • Ungdomens Hus 1200 Kvadrat 47 Mandolingatan Västra Frölunda, Västra Götalands län, 421 45 Sweden (map)

Hallyu Korea Style GBG Plus Festival 2018, förkortat Hallyu GBG festival 2018 är eventet för dig som vill uppleva den koreanska kulturen på nära håll! Schemat finns nedan! 

Hallyu (The korean wave) är en term som beskriver den globala ökningen av intresse för den Koreanska popkulturen runtom hela världen. Vi kommer under detta event erbjuda flera perspektiv av den koreanska kulturen.

Är du intresserad av matlagning finns det möjlighet att provsmaka en utsökt bibimbap, eller lära dig göra hemlagad kimchi! Gillar du språk kan du prova på kalligrafi och lära dig skriva ditt namn på koreanska! Du kan även ta del av den populära musik genren ”K-pop” genom en föreläsning, en dans-workshop och en mängd uppträdanden! Du kan till och med försöka dig på att filma en K-drama scen i en film workshop! Allt detta och mer, alla är välkomna att delta! 

Tid och plats:
Lördag 3/11, 13:00 - 20:00
Ungdomens Hus 1200 Kvadrat, Mandolingatan 47

Hallyu Korea style festival är ett interkulturellt och intergenerationellt samarbete mellan Kpop ungdomar och vuxnas föreningar, dvs Kpop Göteborg, AKF Göteborg (Adopterade koreaners förening), Globala Tanter och Hangulskolan Göteborg. 

Med stöd från KOFICE (Korea Foundation for international cultural exchange).